Öka dina besökares aktiviteter på hemsidan

Adobe har publicerat en mycket bra rapport om optimering av digital marknadsföring eller internetmarknadsföring.

Många gånger ligger vårt fokus på att få så många besökare som möjligt på hemsidan, men vi glömmer att mäta och stimulera de mest önskade aktiviteterna från besökarna. Man brukar kalla detta för konverteringsgrad, det vill säga hur många som utför en önskad åtgärd. Det kan till exempel vara ett köp, en bokning, en förfrågan eller en nedladdning av dokument.

Adobes rapport sammanfattar att konverteringsoptimering är ett strategiskt verktyg som ger möjlighet att tjäna mer pengar.

De 5 viktigaste punkterna för att uppnå optimal konvertering är:
Få tvåsiffriga lyft av konverteringsgraden genom att prioritera optimering i hela organisationen som en strategisk process.
Välj ett datadrivet angreppssätt för engagemang och konvertering som inbegriper optimerad webbplats­sökning, automatiska rekommendationer, tester och personalisering, med en balans mellan ökad webbplatstrafik och optimeringsprocesser som ökar avslutsfrekvensen.
Ge besökarna relevanta videor som underhåller, engagerar och berikar – både professionellt producerade och användarskapade.
Optimera alla mobila kanaler – särskilt för surfplattor – och generera högre ROI genom att leverera enhetsanpassade relevanta upplevelser och kampanjer.
Ge konsumenterna en egen röst i sociala nätverk, men använd modererings- och mätverktyg för att styra konversationerna i en riktning som påverkar företaget positivt.