Viktigt vid uppdatering av WordPress

wordpress-logoAtt uppdatera WordPress görs med ett klick inne i din administrationspanel för din WordPressinstallation. Men vad är riskerna och vad kan hända med webbplatsen efter en uppdatering?

Efter en uppdatering är risken att din webbplats slutar att fungera och inte bara dina besökare får en dålig upplevelse utan du kan också tappa placeringar på Google. Dina annonser och kampanjer som finns på andra webbplatser har en målsida som inte kommer generera varken nya kontakter eller kunder.

Det första du alltid ska göra är att ta en backup av din webbplats. Alla webbplatsens filer och databaser med tabeller ska kopieras och laddas ner, temporärt till din dator eller annat utrymme.
När du har gjort detta så kan du alltid testa att uppdatera WordPress, skulle något sluta fungera så kan du alltid gå tillbaka till din backup av webbplatsen.

Men säkrast är att alltid innan ta reda på att alla plugins är kompatibla eller om det finns uppdateringar till pluginet som är kompatibelt med den nya WordPressversionen.
Det är också viktigt att ta reda på om ditt WordPresstema är kompatibelt med senaste WordPressinstallationen.

Hur man tar reda på om plugins och teman är kompatibla beror lite på av vem dessa är utvecklade.
Det teman och plugins som du laddar ner via WordPress hemsida har oftast en uppdaterad sida där den här informationen står. Men har du fått ett skräddarsytt plugin eller tema så kan du kolla det med leverantören.

Kom ihåg att det är viktigt att du alltid uppdaterar din WordPress installation till den senaste, men också dina plugins och teman.
Oftast är det små uppdateringar som täpper till säkerhetshål, så att risken för att webbplatsen blir hackad minskar. I de större uppdateringarna så brukar det vara kod-förbättringar och snygga funktioner.